Ons verhaal

Ons verhaal

Vissers Energy Group:
Ons verhaal

Toen Martin Vissers in 1917,  naast zijn kruidenierszaak, de eerste stappen in de oliehandel zette, kon hij niet vermoeden dat zijn bedrijf ruim honderd jaar later nog altijd een trots familiebedrijf zou zijn. Inmiddels staat bij Vissers Energy Group de vierde generatie aan het roer en bestaat het bedrijf uit ongeveer 400 werknemers verdeeld over zo'n 40 bemande tankstations en het hoofdkantoor.  

In de laatste jaren is door een veranderende wereld de focus steeds meer komen te liggen op de duurzame alternatieven zoals waterstof  en elektrisch laden. In Horst is door Vissers het eerste waterstof-tankstation van Limburg geopend en bij veel van haar tankstations zijn in de laatste jaren snelladers geplaatst.

Vissers focust zich daarnaast ook op de markt van de retail met haar eigen shopconcepten Moments & More, Delimore en de Smaaksmederij. Elk unieke eigen concepten met ieder een eigen stijl. Dus zowel de auto als de bezoeker zelf wordt in onze tankstations voorzien van energie om te kunnen blijven bewegen. Vissers Energy Group: Driven by Energy.

 • Samen blijven bewegen
 • Blijven innoveren
 • Verantwoordelijkheid pakken
 • Duurzaam

Shop formules

De wortels van Vissers Energy Group – Een echt familiebedrijf – liggen ver weg in de tijd, in 1917. Van een winkelier die een bergplaats voor benzine bij zijn huis bouwde, naar de exploitatie en ontwikkeling van tankstations met eigen shopformules. Op dit moment heeft Vissers Energy Group zo'n 40 bemande locaties met de shop formules De Smaaksmederij, Delimore of Moments & More.

Moments & More
Moments & More

Moments & More is een tankstation concept –voornamelijk langs de snelweg- met de focus op eten, drinken en beleving. Met dit concept bieden wij onze gasten verschillende momenten aan om te genieten en ontspannen in onze shop.

Lees hier meer over
Delimore
Delimore

Onze food producten van Delimore zijn net zo vers en kwalitatief als bij Moments & More, maar Delimore heeft een smaller assortiment. Veel van onze Delimore locaties zijn gelegen in dorpscentra en hier vervullen we de rol van convienience store

De Smaaksmederij
De Smaaksmederij

Een uniek concept in de regio met de focus op verse lokale producten en beleving. Samen met bakkerij Vedder en keurslager Coppens bieden wij in De Smaaksmederij de smaak van vers.

Lees hier meer over

Bekijk ook onze andere concepten

Vissers Energy Group, een ambitieus familiebedrijf, zorgt ervoor dat jij ook op andere manieren vooruit kan! Zo zijn we vooruitstrevend in de zoektocht naar en de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen. Waterstof, elektrisch laden maar ook ‘gewoon’ een eigen tankpas. Vissers Energy Group heeft dit in-house zodat jij vooruit kan, nu en in de toekomst. En met ons carwash concept Wash & More wassen wij je auto met de beste machines die er zijn en zorgen ervoor dat je (bedrijfs)auto weer optimaal schoon is!

Ontmoet onze specialisten

Dankzij ruim 100 jaar aan kennis en ervaring heeft Vissers Energy Group een breed aanbod aan brandstoffen en alternatieve brandstoffen in-house. Zo kunnen onze specialisten jou verder helpen met elke mobiliteitsvraag, nu en in de toekomst. We horen graag wat jouw uitdaging is en helpen je vooruit!

Guido Coppes

Guido Coppes

Accountmanager Cards & Duurzame brandstoffen

Dirk van Bommel

Dirk van Bommel

Accountmanager Cards

Chiem Maessen

Chiem Maessen

Accountmanager & Marketing B2B

Yvonne Peters

Yvonne Peters

Sales en Supportmedewerker

Koen Janssen

Koen Janssen

Accountmanager Duurzame Brandstoffen

Simone Verachtert

Simone Verachtert

Sales en Supportmedewerker

Kom jij ons ook versterken?

Samen werken we elke dag aan dat lekkere kopje koffie, de zoektocht naar nieuwe brandstoffen, die schoon gewassen auto. Wil jij meehelpen om onze klanten en gasten vooruit te brengen?

Of neem contact op met: Aula Al-Ta’ie

Recruiter

Aula Al-Ta’ie

Een stap terug in de tijd

Toen Martin Vissers (Vissers Tienus) in 1917,  naast zijn kruidenierszaak, de eerste stappen in de oliehandel zette, kon hij niet vermoeden dat zijn bedrijf ruim honderd jaar later nog altijd een trots familiebedrijf zou zijn. Inmiddels staat bij Vissers Energy Group de vierde generatie aan het roer.

 • 1917
 • 1934
 • 1961
 • 1970
 • 1973
 • 1994
 • 1999
 • 2012
 • 2014
 • 2016
 • 2017
 • 2017
 • 2019
 • 2019
 • 2019
 • 2020
 • 2022
 • 2022

01/18

1917

Vergunning bergplaats voor benzine

Gemeente verleent vergunning aan winkelier Martin Vissers (1872) om een bergplaats voor benzine te bouwen bij zijn huis aan de Herstraat in Horst. Petroleum wordt deur aan deur verkocht. 

1934

Gerard Vissers neemt de oliehandel over

Gerard Vissers (1906) neemt de oliehandel en kruidenierszaak over. 

1961

Eigen opslagdepot

Vissers richt een eigen opslagdepot op aan de Losweg te Horst. Deze (voor velen bekende) opslagtanks zullen pas in 2007 worden afgebroken. 

1970

Zoon Martin neemt de zaak over

Zoon Martin (1938) werkt sinds 1955 mee in het bedrijf en neemt de zaak in 1970 over in verband met het plotselinge overlijden van vader.   

1973

Oliecrisis

Oliecrisis: De vraag naar olie was enorm, het aanbod gering. Verwarming op olie wordt steeds vaker vervangen door verwarming op aardgas. Het bedrijf vindt echter nieuwe wegen. 

1994

Verplaatsing van Herstraat naar Stationsstraat

Verplaatsing van het tankstation van de Herstraat in het centrum van Horst naar de nieuwbouw aan de Stationsstraat. Voor Vissers dé start van haar retail activiteiten: de aankoop van onbemande stations en de overname van meerdere stations in Limburg. 

1999

Gerbert neemt Vissers over

Zoon Gerbert (1971) werkt sinds 1992 mee in het bedrijf en neemt Vissers in 1999 over. 

2012

Vissers start met groen gas

Bij Vissers staat duurzaamheid hoog in het vaandel, Vissers start dan ook met de verkoop van groen gas en opent stations in Horst, Sittard en Melick.

Lees hier meer over

2014

Overname bemande Esso-vestigingen

Vissers neemt twintig bemande Esso-vestigingen in Zuidwest Nederland over van Esso. De stations bevinden zich op strategische locaties, onder meer aan rijkswegen. 

2016

Vissers lanceert eigen shopconcept Moments & More

Vissers lanceert haar eigen shop concept: Moments & More, langs de snelweg (A16, Zevenbergschenhoek) met de focus op eten, drinken en beleving. 

Lees hier meer over

2017

100 jaar Vissers

Vissers Olie bestaat 100 jaar en gaat de toekomst tegemoet onder de naam Vissers Energy Group.

2017

Opening CO2 neutraal tankstation

Opening van het eerste CO2 neutrale tankstation in Horst. Naast groen gas wordt hier Ssynfuel+ verkocht.

2019

Vissers Energy Group wint Petrol Concept Award!

Moments & More is de winnaar van de eerste Petrol Concept Award! Inmiddels beschikt Vissers Energy Group in 2019 al over negen vestigingen van Moments & More. 

2019

Vissers en van Kessel gaan samenwerken

Vissers Energy Group en van Kessel Olie gaan samenwerken. Hiermee leggen we een sterke basis voor de toekomst. Beide ondernemingen blijven zelfstandig bestaan, maar focussen zich op ieders specialisme, ieder vanuit het eigen locatie. Vissers Energy Group focust zich vanaf nu volledig op retail, dealers en tankpassen. 

2019

Pilot met Esso Diesel Blue

Pilot met Esso Diesel Blue. Vissers wil een wezenlijke rol spelen in de energietransitie en het uitrollen van Esso Diesel Blue is een belangrijke stap in dit proces. 

Lees hier meer over

2020

Introductie eigen TANX-app

Introductie van onze eigen TANXapp! Met deze gratis app kun je zakelijk tanken én betalen met je mobiel! Je hoeft dus niet meer naar binnen om af te rekenen.

Lees hier meer over

2022

Laadpalen en laadpleinen

Na de allereerste snellader op ons station Zevenbergschenhoek aan de A16 volgden al snel een heleboel andere stations. Ook bij onze zakelijke klanten hebben we diverse mooie laadpleinen gerealiseerd. Vanaf nu vind je bij de meeste stations van Vissers één of meerdere laadpalen. 

Lees hier meer over

2022

Eerste waterstoftankstation van Limburg

Vissers Energy Group opent het eerste waterstoftankstation van Limburg in Horst! Het is geschikt om zowel personen- als vrachtauto's te tanken. Het station is een belangrijke stap in de verdere uitrol van waterstof op het tankstation netwerk van Vissers Energy Group in Zuid Nederland. 

Lees hier meer over
Vergunning bergplaats voor benzine = 1917
Gerard Vissers neemt de oliehandel over = 1934
Eigen opslagdepot = 1961
Zoon Martin neemt de zaak over = 1970
Oliecrisis = 1973
Verplaatsing van Herstraat naar Stationsstraat = 1994
Gerbert neemt Vissers over = 1999
Vissers start met groen gas = 2012
Overname bemande Esso-vestigingen = 2014
Vissers lanceert eigen shopconcept Moments & More = 2016
100 jaar Vissers = 2017
Opening CO2 neutraal tankstation = 2017
Vissers Energy Group wint Petrol Concept Award! = 2019
Vissers en van Kessel gaan samenwerken = 2019
Pilot met Esso Diesel Blue = 2019
Introductie eigen TANX-app = 2020
Laadpalen en laadpleinen = 2022
Eerste waterstoftankstation van Limburg = 2022

Kennisdeling & nieuws vanuit Vissers

Vissers Energy Group loopt graag voorop en wat we leren, dat delen we graag met jou! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energie.

Publicatie Tijdelijke Subsidieregeling Zero-Emissie Mobiliteit
 • Waterstof
 • Nieuwsartikel

Publicatie Tijdelijke Subsidieregeling Zero-Emissie Mobiliteit

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de SWIM-regeling, nu bekend als de Tijdelijke Subsidieregeli...

Bekijk dit artikel

Samen zetten we ons in tegen eenzaamheid onder ouderen
 • Nieuwsartikel

Samen zetten we ons in tegen eenzaamheid onder ouderen

Sinds mei verkopen al onze Moments & More locaties de 'Ouwe Taart'. Een appeltaartje met social impa...

Bekijk dit artikel

Laadpalen Golf & Countryclub Hoenshuis
 • Elektrisch laden
 • Laadpalen
 • Nieuwsartikel

Laadpalen Golf & Countryclub Hoenshuis

Je kunt nu je elektrische auto opladen bij een van de mooiste golfbanen van Zuid-Nederland: Golf & C...

Bekijk dit artikel

SWIM: Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit
 • Waterstof
 • Nieuwsartikel

SWIM: Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit

De Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) biedt bedrijven de unieke kans om trucks of beste...

Bekijk dit artikel

De nieuwe MAN hTGX met waterstofverbrandingsmotor
 • Waterstof
 • Nieuwsartikel

De nieuwe MAN hTGX met waterstofverbrandingsmotor

MAN introduceert de eerste truck met een waterstofverbrandingsmotor. Met waterstof als 100% emissiev...

Bekijk dit artikel

Bekijk alle nieuws- en kennisartikelen

Kom jij ook bij onze familie?

Samen werken we elke dag aan dat lekkere kopje koffie, de zoektocht naar nieuwe brandstoffen en die schoongewassen auto. Wil jij meehelpen om onze klanten en gasten in beweging te houden?

Verkoopmedewerker Tankstation

Verkoopmedewerker Tankstation

8-16 uur per week

Beek

Verkoopmedewerker Tankstation

Verkoopmedewerker Tankstation

8-16 uur per week

Bergen op Zoom

Nachtdienst medewerker Tankstation

Nachtdienst medewerker Tankstation

8-16 uur per week

Weert

Bekijk alle vacatures

Nog vragen? Neem contact op

Bedankt voor je interesse in Vissers Energy Group. Voel je vrij om direct contact op te nemen via e-mail of telefoon. Je kunt je vraag ook stellen via het contactformulier. Wij streven ernaar om  binnen 2 werkdagen contact met je op te nemen.

Wij staan klaar om jou te helpen

Wij staan klaar om jou te helpen

Hoofdkantoor

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 - 17:00 uur