Waterstof

Alles over waterstof

De energiedrager van de toekomst

Waterstof is in zijn pure vorm een onzichtbaar, reukloos en niet-giftig gas dat lichter is dan lucht. Er zijn meerdere manieren om waterstof te winnen. In Europa is elektrolyse het meest toegepast. Met deze methode wordt elektriciteit door water gevoerd, waardoor waterstof (H2) als gas vrijkomt. Als we elektriciteit gebruiken die met hernieuwbare bronnen is opgewekt, zoals zonnepanelen en windenergie, dan kunnen we groene energie nóg groener maken. 

Waterstof is twee tot drie keer efficiënter dan conventionele brandstoffen. Je komt verder met minder ‘brandstof’. En omdat het enige bijproduct water is, zijn waterstofauto’s of brandstofcelauto’s CO2-neutraal.

Neem contact op met onze specialisten

Waterstof Tanken bij Vissers Energy Group.

Wat zijn de voordelen?

Schone en duurzame energiedrager

Waterstof is een schone energiebron die geen schadelijke uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt bij gebruik. Het verbrandt schoon en produceert alleen waterdamp als bijproduct. Het gebruik van waterstof als brandstof draagt bij aan de vermindering van de CO2-footprint en ondersteunt de overgang naar een duurzamere toekomst.

Snelle tanktijd

Het tanken van waterstof is vergelijkbaar met het tanken van traditionele brandstoffen zoals benzine, diesel of LPG. Bij een fastfill installatie zal het slechts enkele minuten duren om jouw waterstofauto bij te vullen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een volledig elektrische auto waarbij je toch al snel een half uur staat te laden.

Grote actieradius

Waterstofvoertuigen hebben over het algemeen een langere rijafstand in vergelijking met elektrische voertuigen. Ze kunnen een aanzienlijke afstand afleggen voordat ze opnieuw moeten worden bijgetankt, wat zorgt voor meer gemak en flexibiliteit voor bestuurders. In de transportsector is een grote actieradius gewenst waardoor waterstof een goed alternatief is.

Eenvoudig op te slaan en te transporteren

Elektriciteit is moeilijk op te slaan en over grote afstanden te transporteren. Door van elektriciteit waterstof te maken, wordt zowel opslag als transport eenvoudiger. Op deze manier wordt hernieuwbare energie – zoals wind- en zonne-energie – veel efficiënter gebruikt. Zodra er vraag naar is, bijvoorbeeld met het tanken van een waterstofvoertuig dan kan deze opgeslagen energie weer vrijgegeven worden. Dit draagt bij aan het stabiliseren van het elektriciteitsnet.

Onuitputtelijke voorraad

Waterstof kan uit allerlei materialen en stoffen worden gewonnen. Zoals olie, gas, biobrandstof, bezinksel uit het riool en water – en op onze planeet is enorm veel water. Dus een tekort aan waterstof is onwaarschijnlijk. Dat betekent energiezekerheid voor iedereen en gemoedsrust als het gaat om onze toekomst.

Lokale productie

Een belangrijk voordeel van waterstof is dat het een energie-infrastructuur oplevert waarin lokaal wordt geproduceerd. Dat betekent dat landen zich onafhankelijk van andere landen van energie kunnen voorzien, zonder dat externe energieleveranciers nodig zijn. En dat betekent dat onze kinderen zeker zijn van de beschikbaarheid van energie – generaties lang.

Waar kan ik waterstof tanken?

Vissers Energy Group heeft zich ten doel gesteld om waterstof beschikbaar te maken voor iedereen. Daarom hebben we geïnvesteerd in het ontwikkelen van waterstof-tankstations op strategische locaties. Onze waterstof-tankstations bieden een snelle, veilige en handige manier om voertuigen van waterstof te voorzien. Gebruik eenvoudig onze locatiefinder om deze tankstations te vinden.

Ga naar locatiefinder

 • Tanken, laden en waterstof
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Auto wassen
Esso Vissers Energy Group Horst
Elektrische auto opladen bij Vissers Energy Group Waterstof Tanken bij Vissers Energy Group.

Waterstof van Vissers Energy Group

Op 7 april 2022 heeft Vissers Energy Group het allereerste waterstof-tankstation van Limburg officieel geopend. Het nieuwe vulpunt bevindt zich aan de Stationsstraat 90 in Horst en is geschikt om zowel personen- als vrachtauto’s van waterstof te voorzien. 

Naast Horst zal in Venlo op korte termijn gestart worden met de bouw van een geheel nieuw mobiliteitscentrum met waterstof. Ook hier zal het vulpunt geschikt zijn voor zowel personen- als vrachtauto’s. Omdat dit een fastfill installatie betreft zullen auto's binnen enkele minuten geheel gevuld zijn. Naast het waterstof-tankstation zal deze locatie uitgerust worden met meerdere snelladers, een kettingwasstraat en diverse foodconcepten.

Wil je hier meer over weten? Neem dan eens vrijblijvend contact op met onze specialisten. 

Neem contact op met onze specialisten

Hyundai Nexo op waterstof van Vissers Energy Group.

Ontdek ook de rest van 
ons energie aanbod 

Naast waterstof hebben wij een breed assortiment aan andere duurzame alternatieven. Zie hieronder ons totale aanbod en vind het alternatief dat voor jou van toepassing is.

Brandstoffen

Brandstoffen

Met meer dan 100 jaar ervaring in brandstoffen is Vissers Energy Group één van de grootste brandstoffenleveranciers van Nederland. Op alle tankstations biedt Vissers een uitgebreid assortiment brandstoffen aan. Heb je een vraag hierover, lees dan hieronder verder.

Lees meer over Brandstoffen
Laadpalen

Laadpalen

Ben je op zoek naar één of meerdere laadpalen bij jouw winkel, bedrijf of tankstation? De specialisten van Vissers Energy Group kijken graag samen met jou naar de beste oplossing. Voor meer informatie over onze laadpalen, lees hieronder verder.

Lees meer over Laadpalen
Elektrisch laden

Elektrisch laden

Ben je voor je hybride- of elektrische auto op zoek naar een betrouwbare laadpas? En wil je overal kunnen laden in Nederland en de rest van Europa? Dan is de TANX Charge Card de juiste laadpas voor jou.

Lees meer over Elektrisch laden
HVO

HVO

Met HVO zet je direct grote stappen in CO2-reductie zonder aanpassingen aan jouw wagenpark. Wil je niet wachten op elektrisch rijden of rijden op waterstof. Stap dan nu nog over op HVO.

Lees meer over HVO
Groengas

Groengas

Groengas wordt gemaakt van biogas, dat ontstaat door vergisting van onder meer GFT-afval, mest en slib. Groengas is goedkoper dan benzine en heeft een lagere CO2-uitstoot

Lees meer over Groengas

Bekijk het energie overzicht

Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de SWIM-regeling, nu bekend als de Tijdelijke Subsidieregeling Zero-Emissie Mobiliteit (TSZEM), officieel is gepubliceerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Wij vormen een consortium om in aanmerking te komen voor deze Subsidieregeling. Heeft u interesse om deel te nemen aan ons consortium of heeft u vragen over de SWIM/TSZEM? Neem dan met ons contact op via onderstaand contactformulier.

De aanvraagperiode is van maandag 15 juli 2024 tot vrijdag 6 september 2024 om 12.00 uur. Hieronder leest u wat de regeling inhoudt.. 

Lees meer over de SWIM/TSZEM

Waterstof Tanken bij Vissers Energy Group.

Alle kennisartikelen over waterstof

Wil je nog meer te weten komen over waterstof? Of wil je weten wat Vissers allemaal al gedaan heeft op het gebied van waterstof? Lees dan onderstaande nieuws- en kennisartikelen.

Publicatie Tijdelijke Subsidieregeling Zero-Emissie Mobiliteit
 • Waterstof
 • Nieuwsartikel

Publicatie Tijdelijke Subsidieregeling Zero-Emissie Mobiliteit

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de SWIM-regeling, nu bekend als de Tijdelijke Subsidieregeli...

Bekijk dit artikel

SWIM: Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit
 • Waterstof
 • Nieuwsartikel

SWIM: Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit

De Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) biedt bedrijven de unieke kans om trucks of beste...

Bekijk dit artikel

De nieuwe MAN hTGX met waterstofverbrandingsmotor
 • Waterstof
 • Nieuwsartikel

De nieuwe MAN hTGX met waterstofverbrandingsmotor

MAN introduceert de eerste truck met een waterstofverbrandingsmotor. Met waterstof als 100% emissiev...

Bekijk dit artikel

SEBA: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's
 • Elektrisch laden
 • Laadpalen
 • Waterstof
 • Nieuwsartikel

SEBA: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's

Op 23 april gaat de subsidie van de SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's) van start, wa...

Bekijk dit artikel

Waterstofnetwerk
 • Waterstof
 • Nieuwsartikel

Waterstofnetwerk

Waterstof speelt een cruciale rol bij de verduurzaming van de energievoorziening. Bijvoorbeeld in de...

Bekijk dit artikel

Bekijk alle nieuws- en kennisartikelen

Nog vragen? Neem contact op

Heb je nog niet alle antwoorden kunnen vinden op je vragen, wil je een afspraak maken of gewoon even sparren met één van onze accountmanagers? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

Wij staan klaar om jou te helpen

Wij staan klaar om jou te helpen

Hoofdkantoor

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 - 17:00 uur