HVO

Alles over HVO

Wat is HVO?

HVO of HVO100, is de meest duurzame dieselbrandstof op dit moment. HVO is fossielvrij en wordt volledig geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen zoals plantaardige afvaloliën. Deze grondstoffen hebben altijd eerst een voedseldoel gediend en worden vervolgens omgezet in een hoogwaardige synthetische dieselbrandstof. Omdat het een vergelijkbare chemische samenstelling heeft als diesel kan het direct in ieder bestaand dieselvoertuig gebruikt worden, zonder enige aanpassing. 

Dus wil je een steentje bijdragen aan een beter milieu zonder dat je moet investeren in een dure nieuwe auto? Kies dan nu voor HVO. Beschikbaar voor homebase tankinstallaties of tank het bij één van onze Vissers Energy Group tankstations. 

Neem contact op met onze specialisten

Brandstof Tanken Renault Clio bij Vissers Energy Group

Wat zijn de voordelen?

Tot wel 90% CO2 reductie vergeleken met fossiele diesel, van well-to-wheel

Geschikt voor alle dieselvoertuigen en motoren, geen aanpassing vereist

Gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen

Hoogwaardige kwaliteit diesel, geen FAME toevoeging

Waar kan ik HVO tanken?

Wil je HVO tanken bij één van onze tankstations? Kijk dan even op onze locatiefinder waar je HVO kunt tanken en plan je route. Beschik je over een eigen tankinstallatie en wil je HVO geleverd krijgen? Informeer dan bij één van onze specialisten.

Ga naar locatiefinder

 • Tanken, laden en waterstof
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Auto wassen
Esso Vissers Energy Group Horst
Elektrische auto opladen bij Vissers Energy Group Waterstof Tanken bij Vissers Energy Group.

Overstappen op HVO als bedrijf

HVO is al een begrip in veel verschillende sectoren. Veel bedrijven hebben de overstap al gemaakt naar deze duurzame dieselbrandstof. Er zijn meerdere redenen waarom overstappen op HVO een juiste keuze is. 

Transport- en agrarische bedrijven kiezen vaak voor HVO vanwege de hoogwaardige kwaliteit. Doordat HVO geen FAME (bio component) bevat is deze brandstof het hele jaar door winterbestendig en minimaal beveiligd tot -20 graden Celsius of lager. Hierdoor is de kans op winterproblemen zoals bacteriegroei en verstopte brandstoffilters nihil. 

Een andere reden om over te stappen op HVO is het milieuvoordeel. HVO biedt bedrijven de uitgelezen kans om milieudoelstellingen te behalen en eenvoudig te klimmen op de CO2-prestatieladder. Je hoeft namelijk niet je gehele wagenpark te gaan vervangen voor nieuwe dure elektrische auto’s. Het enige dat je hoeft is een andere brandstof tanken, zo simpel kan het zijn! 

Dus wil je overstappen op HVO, neem dan contact op met één van onze specialisten. HVO is beschikbaar bij meerdere van onze tankstations en kan geleverd worden in homebase tankinstallaties.

Neem contact op met onze specialisten

Waterstof Tanken bij Vissers Energy Group.

Ontdek ook de rest van 
ons energie aanbod 

Naast HVO hebben wij een breed assortiment aan andere duurzame alternatieven. Zie hieronder ons totale aanbod en vind het alternatief dat voor jou van toepassing is.

Brandstoffen

Brandstoffen

Met meer dan 100 jaar ervaring in brandstoffen is Vissers Energy Group één van de grootste brandstoffenleveranciers van Nederland. Op alle tankstations biedt Vissers een uitgebreid assortiment brandstoffen aan. Heb je een vraag hierover, lees dan hieronder verder.

Lees meer over Brandstoffen
Elektrisch laden

Elektrisch laden

Ben je voor je hybride- of elektrische auto op zoek naar een betrouwbare laadpas? En wil je overal kunnen laden in Nederland en de rest van Europa? Dan is de TANX Charge Card de juiste laadpas voor jou.

Lees meer over Elektrisch laden
Laadpalen

Laadpalen

Ben je op zoek naar één of meerdere laadpalen bij jouw winkel, bedrijf of tankstation? De specialisten van Vissers Energy Group kijken graag samen met jou naar de beste oplossing. Voor meer informatie over onze laadpalen, lees hieronder verder.

Lees meer over Laadpalen
Waterstof

Waterstof

De ontwikkelingen rondom waterstof in de mobiliteit zijn in volle gang. Vissers Energy Group is de koploper betreffende waterstof in Zuid Nederland. Ben je hierin geïnteresseerd, lees dan hieronder meer over waterstof.

Lees meer over Waterstof
Groengas

Groengas

Groengas wordt gemaakt van biogas, dat ontstaat door vergisting van onder meer GFT-afval, mest en slib. Groengas is goedkoper dan benzine en heeft een lagere CO2-uitstoot

Lees meer over Groengas

Bekijk het energie overzicht

Esso Vissers Energy Group Horst

Blauwe Diesel 20-50 en Esso Diesel Blue

Er zijn verschillende Blauwe Diesel blends verkrijgbaar met elk hun eigen voordelen. Er kan worden gekozen voor: Blauwe Diesel 20, Blauwe Diesel 30 of Blauwe Diesel 50. Het getal achter Blauwe diesel staat voor het percentage HVO dat het product bevat. De rest wordt aangevuld met de normale diesel zonder FAME toevoeging. Des te hoger het percentage HVO in het product, des te beter het product is voor het milieu en voor het voertuig. Prijstechnisch is de Blauwe Diesel 20 het meest voordelig. 

Esso Diesel Blue is een variant van Blauwe Diesel 30 en is verkrijgbaar op geselecteerde Esso tankstations van Vissers Energy Group. Waar je dit product kunt tanken kun je eenvoudig vinden in onze locatiefinder.

Neem contact op met onze specialisten

Alle kennisartikelen over HVO

Wil je nog meer te weten komen over HVO? Lees dan onderstaande nieuws- en kennisartikelen.

Nieuwe locatie: BP Vissers Afferden
 • Brandstoffen
 • Elektrisch laden
 • HVO
 • Nieuwsartikel

Nieuwe locatie: BP Vissers Afferden

Na 35 jaar is het BP-tankstation van Croonen in Afferden overgegaan naar Vissers Energy Group

Bekijk dit artikel

't Veentje is geopend
 • Brandstoffen
 • HVO
 • Nieuwsartikel

't Veentje is geopend

Tankstation 't Veentje is volledig verbouwd en vanaf nu geopend! Bezoek ons snel..

Bekijk dit artikel

Emissiehandelssysteem
 • Brandstoffen
 • HVO
 • Nieuwsartikel

Emissiehandelssysteem

In december 2022 is er in Brussel een akkoord bereikt over de oprichting van een nieuw emissiehandel...

Bekijk dit artikel

Reduceer CO2 met HVO100
 • HVO
 • Nieuwsartikel

Reduceer CO2 met HVO100

HVO100 is direct toepasbaar en zorgt voor een CO2 reductie tot 90%. Wacht niet en informeer snel bij...

Bekijk dit artikel

Nieuwe locatie geopend: BP Vissers Sliedrecht
 • Brandstoffen
 • Elektrisch laden
 • Laadpalen
 • HVO
 • Nieuwsartikel

Nieuwe locatie geopend: BP Vissers Sliedrecht

In Sliedrecht aan de op- en afrit ‘Sliedrecht-West’ van de snelweg A15 is een bijzondere tank-, laad...

Bekijk dit artikel

Bekijk alle nieuws- en kennisartikelen

Nog vragen? Neem contact op

Heb je nog niet alle antwoorden kunnen vinden op je vragen, wil je een afspraak maken of gewoon even sparren met één van onze accountmanagers? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

Wij staan klaar om jou te helpen

Wij staan klaar om jou te helpen

Hoofdkantoor

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 - 17:00 uur